Dirty Harry – 65 og en kvart…

Der er lykkeligvis stor varme på dagen hvor Far (a.k.a. “Dirty Harry”) [og Bedstefar til vores børn] fylder 65 og en kvart. At han så sammen med Mor nyder den kretensiske varme kan kun glæde os. Der er snarlig hjemfart til et Danmark som også i denne uge vil kunne konkurrere med de sydligere himmelstrøg.

Hvorfor markere denne dag? Det er der flere grunde til. Dels fordi tal (og talsystemer) er fascinerende, men også fordi maj måned er en håbets måned. En forårets måned hvor solen netop er ved at omdanne disse ellers kolde breddegrader til et sandt ferieparadis, hvilket de mange turister så ganske bestemt også vidner om.

Det var ganske morsomt for jeg lavede tidligere i dag en søgning på hvad der egentlig skete i morgen i historien. Jeg faldt over at en tidligere vicepræsident, Aaron Burr, for 200 år siden [i 1807] blev anklaget for landsforrædderi – kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Aaron_Burr. Den slags søgninger foretages løbende fordi jeg egentlig synes det er ganske sjovt at se historien gennem online-encyclopædien WikiPedia. Der er mange ting man ikke lige umiddelbart ved, og pludselig var det blot matematikken der så også mindede om den “skæve” fødselsdag.

Aliaset “Dirty Harry” er intet skældsord – tværtimod. Det er hentet fra Clint Eastwood-figuren, der med samme charme og elegance, går op til manden der vil springe ud og siger: “Well, if you wanna jump, jump. You’re messin’ with my lunchbreak.”

Sjove tanker, sjove sammenhænge… 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.