Kend din fremtid

“If you want to know your past – look into your present conditions. If you want to know your future – look into your present actions.”
Dette kinesiske ordsprog [oversat: “Hvis du vil kende din fortid, så kig på din nuværende situation. Hvis du gerne vil kende din fremtid, så kig på dine nuværende handlinger”] indeholder en hel del visdom. Vi overser, alt for ofte, hvor veludviklede kineserne rent faktisk har været – såvel tankemæssigt som visionært set.

Jeg følger et nyhedsbrev, der hedder Simpleology, der netop også omhandler det samme. Når vi skal gå fra situation A til handling B, så ender vi ofte med adskillige omveje på vejen til vores mål. Se hvor nemt det er at blive fristet af at tjekke e-post frem for at tage opvasken. Eller hvor nemt det er, at udsætte oprydningen indtil man pludselig bliver mega-irriteret over roddet, og så først derefter skal i gang.

Det hele hænger sammen, og det har kineserne indset mange århundreder før vi danskere er begyndt at snakke coachning, personlig udvikling, finde sin passion m.v.

Nu handler det så om vi hver især vil tage ved lære af denne visdom, så vi kan komme videre. Uanset hvad du finder på din færd, vil du bagefter være glad for at internalisere disse ting. Det kan medvirke til varig forandring… 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-20, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.