“Hvad sagde jeg?”

Der er ikke meget overraskende i, at TV2 News nu er begyndt at offentliggøre, at vi muligvis står overfor at huspriserne vil begynde at tage store dyk. Det har jeg efterhånden sagt ret længe. I mere end et år har jeg set tendenserne til et kollaps.

Så alle smarte drenge som ikke troede på det, må erindre, at det var præcis det samme der skete under depressionen i USA, og det var også det samme der skete første gang, at IT-boblen sprang. Folk ser ikke de lange tendenser. De ser nogle kortvarige perspektiver, og forlader sig derefter på eksperter.

Eksperter, der allerede ved Nytåret til 2007 var i tvivl om hvilken retning tingene ville gå. Både Nordea og Den Danske Bank så hver sine perspektiver, og hver sine mulige udfald. Sådan er det med økonomi, for ganske som man i videnskaben arbejder med en kaos-teori, så er der også en masse ubekendte når man skal granske hjerte og nyre i økonomisk forstand.

Derfor har forsigtighed altid bedst kunne betale sig, og med udsigten til fald på op til 25% er der virkelig udsigt til at mange af de husejere, der tidligere har turdet etablere rene flekslån [i nogle tilfælde uden rente-max :-(] nu vil være stavnsbundet af deres eget hus. At være slave af sin egen luksus er ikke morsomt, og det bør være en lektion der huskes af alle dem der ikke er kommet i klemme på samme måde.

Jeg er ked af, at jeg fik ret, men bestemt ikke overrasket. Det er en skæbne man må leve med hvis man tør at se tingene uden forbehold og/eller hellige køer der skulle forsvares frem for bare at sige tingene som man ser dem.

Glædeligt er det dog at vi der lejer snart får mulighed for at komme ind på boligmarkedet igen. Dét kan man da godt glæde sig lidt over når nu solen skinner, ikke sandt? 🙂