Obama melder sig…

Demokraterne er i stor krise i United Bluff. Clinton og Obama – uanset hvor flinke de måtte være på det personlige plan – er slet ikke hårde nok til at stå distancen, hvis det rent politiske skal på bordet. Clinton pga sin mand, den forhenværende præsident Bill “BJ” Clinton, og Obama pga de åbenlyse tråde til bl.a. Jesse Jackson.

Faktum er nemlig, at Obama følger i kølvandet på en lange række kandidater som alene er blevet præsenteret som et “statement”. Uanset hvor enig eller uenig man ellers kunne være med Obama eller fru Clinton, skal der kæmpes langt mere om præsidentposten end de fleste er klar over. Selvom Bush har været en relativt dårlig præsident, er det ikke pr. automatik en “fribillet” for Demokraterne til at efterfølge Republikanerne.

Budskabet skal have indhold, og da vi fortsat ikke kender Republikanernes kandidat, tror jeg bestemt det er for tidligt at sige noget kvalificeret om temaerne for den amerikanske valgkamp – andet end, naturligvis, at Irak-krigen og skatterne naturligvis bliver del-temaer.

Vi må se…. 😉


Ressourcer: