Nytårstanker

År 2006 har været spændende på mange måder. Landet har i lokale smågrupper diskuteret, ændret og rettet i de planer som den nu nært forestående Kommunesammenlægning medfører. Amter nedlægges, og nye regioner står op af resterne af den skæbnesild der har hersket det meste af året.

Og alligevel har året også været præget af relativ ro på området med en pludselig eskalering i udfordringerne i og omkring august måned. Man kan konstatere, at de fleste altså sov indtil sommerferien, og først derefter faktisk tog de egentlige skridt til forandring.

Det samme gælder jo for os alle privat. Nytåret er eftertankens stund – den tid hvor vi alle både ser tilbage og ser fremad. Mange bruger det til nytårsforsætter som ender med ikke at holde alligevel. Jeg vil meget hellere foreslå at planlægge forud, og så overveje at tage dit nytårsforsæt i maj eller juni. Folk spørger meget mindre til den vane du evt. måtte bryde til den tid end de gør lige efter nytår. Selvom alle er enige om, at 90+% af alle disse forsæt kun er “intentioner”.

Året har været begivenhedsrigt i forhold til personlig udvikling. Forskellen mellem netop “intentioner” og f.eks. “handlingsplaner” ligger i, at handlingsplanen medfører en mere forpligtende forventning om, at planen vil føre til handling. Bogen om Kaizen-princippet er ved at blive tygget igennem, samtidig med at jeg nu officielt kan kalde mig ex-ryger. 1. august startede stoppet. Dette afstedkommer en bog her i 2007 om netop rygestop, som kan følges herfra: www.rygestop.co.nr

Linux Nyhedsbrevet overlever ikke nytåret. Slet ikke på dansk i hvert fald. Der er i løbet af året indkøbt et domæne med navnet www.linux-letter.com som i fremtiden vil tage sig af at være “pladsholder” for Linux Nyhedsbrevet. www.linux-svar.dk er sat til salg, men hvis ikke det indbringer den ønskede pris får det et år mere som støtte for dem som måtte ønske at finde videre til den engelske udgave. Det er overvejet om det online arkiv først med tre måneders forsinkelse skal indeholde de nyhedsbreve som folk kan læse online, således at abonnenter (selv gratis) får en vis fordel ved at tilmelde sig i forhold til de folk som – viste det sig – gerne læste nyhedsbrevet, men aldrig tilkendegav deres interesse.

Der er lavet flere nye steder, som satser på at blive “topscorere” indenfor hver deres felt:

Kaffepause (engelsk) = http://blunck.dk/recommends/coffee/

Google Adsense (engelsk) = http://www.blunck.dk/recommends/adsense/index.html

Google Adsense (dansk) = http://www.blunck.dk/recommends/adsense/index_da.html

Oversættelse (engelsk) = http://blunck.dk/recommends/translate/

Disse ovennævnte fire steder markerer (sammen med denne blog) det første spæde forsøg på at vænne sig til skabeloner fra AdSense-guruen Joel Comm. Spændende, men også “svært” når først vanen med at håndkode alting først er kommet ind. Føles egentlig lidt som at snyde dengang man var i grundskolen.

Når jeg nævner skole er jeg også nødt til at nævne, at jeg gentager 2. semester til januar (men har bedt om at kunne overføre mit 7-tal fra tidligere 1. årseksamen). Jeg vil gerne have bedre styr på interaktivitet, Flash m.v. da jeg erkender at nogle ting desværre skal køre på dén platform…

Afslutningsvis: der er sket meget på domænerne. Der vil ske endnu mere i den kommende tid. Alt bliver pillet fra hinanden, og samlet med nye adresser for at gøre alting langt mere overskueligt. Det skulle gerne være målet, at hele denne udvikling er på plads i midten af januar måned. Skulle du imidlertid støde på noget tosset, så hold dig ikke tilbage fra at skrive til mig…

Godt nytår. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-18, som bor sammen med deres mor.