Det amerikanske midtvejsvalg

Det kunne ikke undre nogen, at George Bush ville blive afklapset med et dårligt midtvejsvalg. Ingen med blot minimal viden om det amerikanske samfund kunne nogensinde være så naiv at tro, at George Bush kunne gå ustraffet gennem 6 års ubegrænset arrogance for de amerikanske skattebetaleres penge.

Han har dyrket en krig som uhyggeligt nært ligner det man så en lille antisemitisk pølsetysker [læs: Adolf Hitler] foretage sig i Europa under 2. verdenskrig. Som Poul-Erik Skammelsen i programmet “Dags Dato” på TV2 har vist, så er Abu Ghraib og flere af de enkelte missioner i flere tempi et ubehageligt vidnesbyrd om en krig som slog fejl.

Uanset hvor noble ens mål måtte have været dengang da den amerikanske præsident startede krigen som svar på 11/9-2001 – den såkaldte “terrorkrig” eller “krigen mod terrorisme” – så henstår man i dag med en noget skuffet holdning til hvad man i det 21. århundrede kan få soldater til at foretage sig. Génève-konventioner og menneskerettigheder er ikke meget værd når først nogle udsættes for den slags behandling som disse folk har gennemlevet.

Hæderkronede begreber som at “man er uskyldig indtil det modsatte er bevist” er blevet sat ud af spillet i et forsøg på at bringe demokratiet verden rundt. Alene sætningen lugter falsk i sin omvendte retorik hvor målet kommer til at hellige midlet. Det hænger ganske enkelt ikke sammen. Grundtekster som “Habeas Corpus” er ikke læst – og i hvert fald slet ikke forstået – blandt mennesker som vil afgøre andres skæbne.

Den slags skriger til himlen, og tonen er dyster – meget dyster!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.