Kristendommens fundament

Når jeg engang imellem diskuterer kristendommens fundament med folk der begynder at stille spørgsmål til min holdning til kristendommen, så er det ganske morsomt at se spørgerækken, og de svar folk giver. Prøv testen med dig selv som læser af denne blog.Er Kristendommens fundament for dig de græske skrifter?
Når folk hører dette spørgsmål er jeg ofte nødt til at forklare, at det er det såkaldte “nye testamente”, og at Bibelen oprindelig blev skrevet på hebraisk – og indeholder 39 bøger. Anyway, er kristendommens fundament for dig de græske skrifter?
Hvis ja, gå videre til næste spørgsmål.
Hvis nej, hvad er så DIT fundament for kristendommen? Og hvordan skal folk kunne diskutere din “version” af kristendommen når du har et andet fundament end det skrift der fortæller beretningen om jeres frelser?

Skal det skrift så tages BOGSTAVELIGT?
Hvis ja, gå videre til næste spørgsmål.
Hvis nej, hvordan vil DU så kende forskel på hvad der SKAL tages bogstaveligt, og hvad der så skal tages i “overført betydning”?

Når dette skrift så er i modstrid med Loven, hvordan forklarer du så, at Gud skulle skifte mening når Han fra starten har givet en evig Lov?
Her knækker filmen for de fleste, for de har slet ikke læst den tekst de mener er fundamentet for deres tro, og det er meget få, der overhovedet forstår hvad modsætningerne går ud på.

Diskussionen kommer ofte ikke videre, for her opgiver de fleste diskussionen. Mange ved jo godt de slet ikke har været de 27 bøger igennem som de græske skrifter består af. Flertallet har måske læst bjergprædikenen eller måske historien om Jesu fødsel, men derudover er det ikke meget der er blevet læst.

Hvordan ser DU på disse små spørgsmål, hvis du altså er blandt dem som abonnerer på kristendommen?

Leave a Response