Du skal tage din IT-sikkerhed alvorligt!

Først og fremmest skal du tænke dig grundigt om. En nøgle til at tage sin IT-sikkerhed er, at du frem for alt aldrig stoler på nogen, der ‘bare lige skal…’ Du skal aldrig sende dine nemID-nøgler til nogen, og nej, banken sender dig ikke en mail om, at din konto er begrænset.

Det allerværste i forhold til ens IT-sikkerhed er, at mange falder for det IT-folk kalder social engineering.

En mand ringer til din telefon fra hemmeligt nummer, og siger, han bare lige skal logge på din computer. Han skal bare lige have din adgangskode… Du skal ikke falde for dét nummer! Kevin Mitnicks bog The Art of Deception bør være grundpensum for alle, som vil arbejde med IT-sikkerhed. Det samme gælder Hackademiet, hvor du kan finde mange bøger om IT-sikkerhed. Det kan varmt anbefales.

Ligeledes er der også nogle af de nemme løsninger, som ALLE kan installere på deres egne pc’er:

  • Malwarebytes anti-malware (gratis) – kan varmt anbefales. Bruger det selv.
  • Hold din Windows Defender opdateret
  • Tjek din internetudbyders hjemmeside. Har de en opdateret firmware til din router?
  • Sæt de rigtige indstillinger i dit kontrolpanel

Du kan se artiklerne jeg allerede har skrevet under kategorien Grundlæggende IT. Jeg har beskrevet alt fra optimering til grundlæggende tips og ideer, og det er faktisk læseværdig, for jeg har stræbt efter, at gøre tingene letforståelige.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så bider kommentarfeltet ikke.

Rigtig god dag herfra. 🙂

Comments are closed.