Er vi egoister?

Når jeg spørger “Er vi egoister?” er jeg bange for både du, kære læser, og jeg kender svaret. Rent biologisk tænker vi på egen overlevelse. Når vi får børn, begynder vi at tænke på flokken, men stadig ud fra et rent egoistisk synspunkt. Det er ren biologi.

Når jeg stiller det retoriske spørgsmål, er det naturligvis fordi Spangsberg-reklamen, hvor kvinden (i dette tilfælde moren) spiser den femte flødebolle, og derefter tæller til fire, og konstaterer: “Så er der en til hver!”, fik mig til at tænke filosofiske tanker. 🙂

Det er natuligvis god dansk humor. Det ved vi alle. Det har en sjov side som undertone, for vi forstår naturligvis alle, at det kunne være mindst lige så sjovt, at en af børnene på skift kunne få TO flødeboller. Vi voksne kan alligevel ikke spise to flødeboller samtidig. Det bliver noget vammelt, hvis det er to af de samme…

Se, det var nye toner fra en mand, som ellers i årevis har været en del af 3D-drengene, men jeg mener det. Hvis man, som jeg, har tre børn, så lærer man hurtigt, at HVIS børnene har lyst til forskellige flødeboller, så køber man to forskellige pakker, og jeg kan ikke spise mere end to. Det kan børnene faktisk heller ikke, så det giver tit et par stykker i overskud til senere – eller sågar dagen efter.

Sådan er det ikke med discount-flødebollerne du finder i ALDI, Fakta, Lidl, Netto eller som del af de ‘almindelige’ flødeboller, og det fortæller en hel del om både kvaliteten, men også, at det rent faktisk betaler sig, at købe et ordentligt produkt.

Alligevel fik reklamen mig til at tænke over, at vi mennesker BØR tænke lidt videre end flødeboller. Vi kan vise mange egoistiske tendenser i flere sammenhænge, og det bør vi gøre noget ved. Vi bør tænke mere fælles, uden det behøver ende i enten socialisme eller det semi-religiøse. Vi skal nok overleve, at vi ser lidt længere end egen næsetip. Vi skal dele den gode karma, og – tro mig – du vil blive glad for, at du fik tænkt lidt over dette, så du også kan drage nytte af den positive energi der omgiver os som mennesker, når vi tænker lidt mere på hinanden.

Vær en inspiration for dine omgivelser – det smitter. 🙂

God dag herfra til alle.

Comments are closed.