5 år siden Cimber Sterling gik konkurs

Billede af fly fra det konkursramte Cimber SterlingI dag er det 5 år siden Cimber Sterling gik konkurs. Dem med lidt år på bagen vil huske parløbet mellem det gamle charterselskab Tjæreborg og Sterling når de tog på ferie til f.eks. Mallorca. 🙂

Det er gået ufatteligt stærkt siden 3. maj 2012. Jeg blev faktisk lidt overrasket da jeg lavede research for datoen, for jeg ville slet ikke have satset på, at der allerede var gået 5 år.

Markedet for flybilletter har ændret sig voldsomt siden dengang. I dag er det billigere at tage flyet til Berlin end at tage toget til Frederikshavn. Positivt for de par, som skal på en forlænget romantisk weekend, men så afgjort en udfordring for det politiske system, som gerne vil have en geografisk mobilitet samtidig med at det slider på  fradragsgrundlagene, at pendlerkort er blevet så dyre som de er…

Tanken om konkurs er noget af det mest skræmmende for folk, som står over for en ferie, for enten det eller en strejke kan lynhurtigt omdanne en hyggetur til en mareridt. Her er det godt, at man i det mindste har en rejsegarantifond, som kan hjælpe de folk, som ellers ville komme i klemme i Langtbortistan.

Rigtig god dag herfra. 🙂

Comments are closed.