Dokumentaren om Søren Kam på DR K

Her til aften viste DR K dokumentaren om Søren Kam med titlen Søren Kam: Nazisten der aldrig fortrød. På mange måder en rigtig sørgelig affære. På det historiske plan var der tale om en forbryder. Han døde i 2015, så dén del kan ikke ændres. På det personlige plan var det endnu mere tragisk at høre en mand, som har forholdt sig så naivt til hele nazismen som ideologi.

Tænk sig, at et voksent menneske så mange årtier efter stadig kunne være fuld af beundring over at have mødt et så dumt svin som Adolf Hitler – og sågar kaldte ham “Europas mægtigste mand.”

En mand, som har forårsaget så meget død, ødelæggelse og lidelse fortjener ingen ros overhovedet!

Jeg er godt klar over, det kan være svært at forholde sig til så mange år efter 2. verdenskrig. Ikke desto mindre MÅ og SKAL de nye generationer høre om disse ting, så vi forhåbentlig undgår at historien nogensinde gentager sig…

Det var i hvert fald en tankevækkende dokumentar, og blandt historienørder vil det især være spændende, at der kom en del filmmateriale, som ikke har været vist før.

Hvis du ikke fik set udsendelsen, kan du se den herfra: https://www.dr.dk/tv/se/soeren-kam/-/soeren-kam-nazisten-der-aldrig-fortroed

God påske herfra til alle. 🙂

Comments are closed.