Jumbobog nr. 450 er på gaden

Det er lidt sjovt at se hvor stærkt det går med nogle udgivelser. Jeg har altid sagt til ungerne, at Lego og tegnefilm bliver man aldrig for gammel til, så Jumbobøger kan også have sin plads som underholdning her i livet. For en del år siden samlede jeg nogle af disse, og det var tilbage omkring Jumbobog nr. 335 eller 336. Så lånte jeg nogle ud da min tidligere vognmand skulle ind og ruske tremmer – og så dem aldrig igen. Andre af dem lod jeg naturligvis stå til børnene da jeg smuttede, og valgte at blive single – og det var helt fint.

Så kom jeg lidt væk fra det at samle disse Jumbobøger, men synes da helt bestemt det er lidt af en begivenhed, at Disneys koncept nu er ved at nå udgivelse nr. 500.

Det MÅ siges at være en succes når der stadig udgives trykte magasiner, for meget er efterhånden overgået til digitale udgivelser – både af økonomiske, men også af pladsmæssige grunde.

Det samme gælder bladet Stjernerne. Her i april er det naturligvis Vædderen der gennemgås, og her fik jeg lidt af en overraskelse. Bladet har et oplag på kun 2.575 eksemplarer. Det må siges at være imponerende, at det overhovedet kan løbe rundt. Nu fortæller man ikke hvor mange Jumbobøger der udgives, men jeg kan ikke forestille mig, at det ville kunne betale sig at udgive disse hvis oplaget var under 10.000 eksemplarer…

Bladdøden vil tage mange blade de kommende år. Når man kigger på sådan en bladvæg i sin lokale kiosk kan jeg ikke lade være med at undre mig. Nogle nicher synes noget snævre, og ganske aldersbetonede, men forbavsende nok har nogle af dem overlevet…

Rigtig god dag herfra til alle. 🙂

Comments are closed.