Vigtigt: Der findes et liv udenfor de sociale medier

Måske husker faste læsere, at jeg i slutningen af 2016 sagde tak til folk der havde inspireret mig, nemlig i artiklen 3 mennesker der har inspireret mig i år. I dagens indlæg gør Julia Lahme det samme i en serie startende med artiklen Linklove: Blogs du skal kende #1. Jeg blev så glad, da jeg læste det første afsnit.

Julia skrev nemlig noget meget vigtigt, som er så ganske sandt:

“I gamle dage” i blogland, var man en smule mere rundhåndet og gavmild med linklove, end man er i dag. Der sker en hel del i blogland, selvom det nogle gange ikke ser sådan ud, og man i stedet får fornemmelsen af at alle der producerer indhold flytter ud på instagram. Men det er ikke tilfældet. Derfor har jeg besluttet mig for at dele nogle af de fine (nye som gamle) blogs, der bor herude på vores internet, og som gør mig glad, hver gang jeg klikker ind.

Der er mange der får alt til at lyde som om livet KUN foregår på ‘vores Facebook-side’ eller forlag som bruger Instagram, men alligevel laver sine giveaways eller konkurrencer på Facebook – og mange kunne forledes til at tro, at livet er flyttet over på de sociale medier.

Set ud fra et rent SEO-mæssigt synspunkt er dette en tosset strategi ud fra mindst to kriterier:

  1. Det er dovent at ville flytte alting ind i en gruppe på Facebook
  2. Hvor tror du selv folks links peger hen, når konkurrencen er på et socialt medie?

Det digitale visitkort skal kunne findes når folk googler dig. Du skal have et domæne, og på det domæne skal du have et klart og tydeligt budskab. Uanset om du vælger at have reklamer eller ej på dit domæne, så glem ikke, at Facebook i hvert fald ikke er reklamefrit, vel? 🙂

Har du egentlig læst Facebooks servicebetingelser, de såkaldte Terms of Service?

Oddsene er meget små for at du nogensinde har kigget på dem, og det er en skam. Mange danskere indvender, at der jo er over en milliard brugere, men glemmer samtidig, at for de dansktalende brugere, så er der langt fra de 5 mio brugere, som taler dansk, for der er en del, som har droppet Facebook – og med god grund.

Blogosfæren indeholder så mange muligheder for god interaktion med læserne, og selvom mange er tilbageholdende med at skrive kommentarer i starten, så kan det ses at velbesøgte blogs får kommentarer, efterhånden som flere begynder at føle sig trygge ved at skrive en kommentar i ny og næ.

Hvis ikke du kender Julia Lahmes blog, så vil jeg varmt anbefale dig at tjekke den ud ved at klikke på domænenavnet her: julialahme.dk. Ligeledes kan du se hende på DR1 om onsdagen i Et glimt af Danmark, og jeg har anmeldt to af hendes bøger, nemlig Sandheder fra en løgner og Manifest. Hun er en kvinde du bør kende, for hun har meget fornuftigt at sige om ganske mange emner.