Bloggere i hele verden – foren jer!

Denne lidt humoristiske omskrivning af “proletarer i hele verden – foren jer” skal ses som et lille opråb om, at alle bloggere bør overveje, at gøre mere ud af at profilere sig. I dag er en del bloggere lidt smådovne. De håber, at folk klikker videre fra Instagram og andre sociale medier, men glemmer hele fodarbejdet.

Da jeg startede med at blogge var det god latin, at man lagde kommentarer på andres blogs for at linke til sit indhold – uanset om vedkommende havde no-follow tag på sine links. Dette for at sikre sig, at fornuftige kommentarer kunne danne grobund for organisk trafik når andre læsere blev nysgerrige på at lære dig bedre at kende, når du havde skrevet en god kommentar.

I dag startes der en hulens masse blogs under Bloggers Delight og andre steder, hvorefter der ikke sker ret meget. Fire-fem indlæg, og så dør indholdet ud.

Hvorfor det?

Nok fordi mange ikke havde nogen reel lyst til at skrive, men faktisk rigtig synd, for nogle af disse bloggere kunne sagtens blive rigtig dygtige, hvis de havde lagt en plan. Se bare på min blog. Jeg har for længst krydset de 1100 indlæg bare på denne blog, og hvis du tæller alle mine blogs sammen, så er der i hvert fald skrevet lidt over 3000 indlæg. Dette kombineret med over 300 engelske artikler på EzineArticles har gjort, at en Google-søgning på mit navn giver dig rigtig mange resultater om mange forskellige emner.

Og lysten er stadig til stede, fordi jeg ikke har nogen egentlige planer om at gøre alle emner til e-bøger. Nogle ting skal bare skrives, og så kan de leve videre som indhold på internettet. Aktualiteten ville såmænd også forsvinde, hvis jeg f.eks. skulle omdanne min politiske blog til en e-bog. Den skulle nemlig opdateres hurtigere end de fleste kunne følge med. Dette kan man blandt andet konstatere i den seneste sag om lovforslag 185 om ophævelse af ordningen med solceller.

Hvis dette var kommet frem under en rød regering ville man normalt have reageret anderledes. Men denne gang skulle Alternativet have én over nallerne, fordi de tillod sig den luksus at mene noget andet end folketingsflertallet i en sag hvor flere iblandt os, som ikke har stemt på Alternativet, faktisk holder med dem om, at den grønne omstilling skulle være fortsat. Påstanden om spekulation, og at Alternativet var et ‘bluff-nummer’ var en hovsa-taktik, fordi man pludselig blev taget med bukserne nede.

Meget ændrer sig i politik, og hukommelsen er åbenbart kort hos mange vælgere, hvis det er sådan tingene skal skildres bare fordi man er uenig med andre…

Man gjorde gerne landbrugspakken til den store sag, men solceller – som ikke larmer – var en særdeles fornuftig ide, hvis man reelt ville frigøre sig fra fossile brændstoffer.

Der ER brug for assistance fra private midler for at sikre omstillingen, og ligesom man i DONG-sagen så en pludselig kovending, da man fortsatte med salget til Goldman Sachs, selvom der kom et tilbud fra en dansk pensionskasse, så er det tankevækkende hvordan man skifter mening som vinden blæser. At man så endda gør det i en tid hvor der skal investeres milliarder i et militærfly-køb, som måske ender lige så galt som IC4 gjorde, er der ikke ret mange der tænker over.

De tier i hvert fald om det – og det er her bloggerne kommer ind i billedet…

De etablerede medier styrtbløder økonomisk, og taber millioner i en tid hvor de stadig vælger at trykke aviser ingen gider købe. Til gengæld elsker folk at læse aviser, for det kan MetroXPress jo bekræfte. Folk læser den gratis avis som aldrig før, og det var jo det eneste gratis avisprojekt som overlevede, ganske enkelt fordi de leverede det bedste produkt.

Det samme bør bloggere gøre, og så er fremtiden lys, for dem som gider fæstne deres indhold på nettet i blogform. Der er rigeligt at skrive om. Du behøver blot åbne dit tv eller tænde din dab-radio. Så kommer inspirationen til endnu et indlæg, når først du får blik for mulighederne og tankerne.

Derfor: bloggere i hele verden – sæt i gang! 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.