Planet Science – rigtig god serie om astronomi

Det var en sand fornøjelse i nat at se afsnittet af Planet Science på DR3, der handlede om planeten Pluto, som nu er kategoriseret som ‘dværgplanet’. Der er, som bekendt, tre krav til en planet: den skal være rund, den skal have en bevægelse omkring solen, og sidst – men bestemt ikke mindst – skal den rydde alt støv m.v. på sin vej. Det er særligt det sidste der ikke sker helt derude i Kuiperbæltet. Samtidig var det spændende, at 2003B313 også blev nævnt, og jeg skal da have fulgt op i hvad der skete da den udsendte satellit skulle komme ud i nærheden af Pluto i 2015.

Jeg har altid været meget interesseret i astronomi, og den slags nørderi er bare supersjovt at lære mere om. Jeg kan ikke hele rækkefølgen på de 8 planeter ud til Neptun, men på lægmandsniveau er det yderst fascinerende, også fordi der er nogle biologiske udfordringer i en dværgplanet, som således når helt ned på cirka 200 minusgrader når den er længst væk fra solen.

Når nu man ikke kunne sove lige dér, så var det i hvert fald meget rart at få fyldt på visdomstanken, så man er bedre informeret når man hører andre ting om universet vi lever i. Hvis du har smart-tv kan du få tilgang til DRs arkiv, hvor der er i alt fire afsnit i serien til rådighed lige nu. Rigtig god fornøjelse. 🙂

 

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.