Flot tale i går fra præsten

I går blev vores mor begravet i Tersløse Kirke ved Dianalund. Frederik Berggren Smidt er en meget dygtig præst, som jeg før har oplevet til diverse konfirmationer, senere også ved søsterens bryllup, og i går til morens begravelse. Han nævnte en ting jeg nær havde glemt, men som ganske rigtigt også karakteriserede morens liv. Hendes indstilling til chefer. “Slaveriet er slut” og “jeg vil have flere timer hér, ellers finder jeg noget andet.”

Som jeg skrev i nekrologen jeg nævnte i artiklen “Endelig fik mor fred“:

Hun var en kvinde som havde en meget klar overbevisning om retfærdighed, og et af hendes første læserbreve kom da Tulip første gang udliciterede arbejdspladser til udlandet. Hvis hun var gået ind i politik havde hun været en standhaftig person som bestemt ikke ville lade sine holdninger kue for at bevare en magtposition. Denne fasthed i overbevisningen bevarede hun til det sidste.

Hun kendte sine stærke sider, og vidste hun ydede en kæmpe indsats begge steder dengang hun var deltidsansat to steder, men var samtidig ved at få kvalme over den manglende indsats andre gjorde. “Vi arbejder kun når chefen er her” gjorde hende tosset.

Det var meget sjovt at præsten fik dette med i sin tale, og det var bestemt et opmuntrende perspektiv. Hun levede autentisk til det sidste.

Vejret var med begivenheden hele dagen. Et meget smukt ‘tegn’

God weekend til alle læserne. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.