Godt råd til jobsøgende

I går aftes kom der en bemærkning om, at ansøgere med fordel kunne gøre opmærksom på hvor lang tid de havde været ledige. Jeg kan kun sige én ting: lad være! Ganske som AF/Jobnet kopierer mange annoncer, og beder folk henvise til, at de har set annoncen hos dem. Lad være!

Gå på virksomhedens egen hjemmeside og/eller tjek alle andre annoncører.

Faktum er nemlig at modtageren af ansøgningerne SORTERER ansøgningerne. Folk kan selv gætte sig til hvad der sker med ansøgninger hvor du KUN fortæller, at du har været ledig i XX måneder. De arkiveres lodret. Du får med garanti intet job på den måde.

Hvis du derimod fortæller, at du – mens du har været ledig – har dygtiggjort dig med enten en udvidelse af dit kørekort, et truckcertifikat eller et kursus i IT, personlig udvikling, eller noget helt fjerde, så KAN det være langt mere interessant. Så har du nemlig IKKE været passiv.

Let’s face it. Der er INGEN der gider kalde folk ind som er passive, vel? 🙂

Folk anfører ofte alder som det eneste negative, og her handler det også om at være proaktiv. Modenhed gør f.eks. at du ikke har syge børn, og alder gør også, at du kender til det at møde til tiden. Alle de ting som arbejdsgivere søger. Det kan godt være svært når du er i midten af 50’erne, men jeg kender faktisk en del mennesker som IKKE har haft noget problem med at finde fuldtidsbeskæftigelse, fordi de i ventetiden f.eks. har været vikarer som buschauffører, og andre ting, som har kunne vise en kommende arbejdsgiver, at du IKKE sidder stille.

Så når hylekoret melder sig med hvor svært alting er, så kunne det være du skulle sende dem et link til denne artikel. Det kunne jo være det los i rumpetten som de havde brug for, så de kunne se tingene i et nyt og mere pro-aktivt perspektiv. Det er i hvert fald måden hvorpå tingene lykkes. Aldrig ved at sætte sig ned og have ondt af sig selv.

Held og lykke, og fortsat god weekend. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.