Kystnære vindmølleparker

Jeg har i går uploadet et videocast på YouTube i forbindelse med nyheden om at to navngivne foreninger var modstandere af kystnære vindmølleparker. Du kan se dette videocast her:

Beskrivelsen af videocastet jeg lagde op på YouTube er således:

Ville vi ikke have større gavn af energigevinsten ved kystnære vindmølleparker (f.eks. med små lys der roterede med vingerne baseret på solceller) end at diskutere en udsigt som alene vurderes ud fra et forældet perspektiv om hvad der ser “godt ud”?
Hvad hjælper det med den nuværende udsigt hvis man i stedet er nødt til at bygge fabrikker som så lugter?

Jeg synes faktisk det er en smule underligt hvordan en sådan nyhed præsenteres. F.eks. på TV2, hvor man sådan set lige så godt kunne have inviteret en liebhaver-ejendomsmægler med som “ekspert”… Hvad er det lige som definerer hvad der er kønt, eller knap så kønt i forhold til udsigter?

Jeg er ret sikker på vi om ganske få år vil blive GLADE for at have frigjort os fra fossile brændstoffer. Politisk er der i hvert fald ingen tvivl om, at olielobbyen vil være meget skræmte ved udsigten til at vesten tog samme skridt som Obama allerede har foreslået, nemlig at frigøre sig helt fra afhængigheden af olie. Når benzin – med tiden – vil være noget lige så forældet som hestevogne er det, så vil vi være nået langt i at frigøre os fra konsekvensen af de stigende oliepriser.

Det vil kræve OMSTILLING. Spørgsmålet er bare hvornår der kan komme HANDLING bag de fine ord, for uanset hvad man finder på, så er der nogle der får ondt i en vis legemsdel.

Og nej, jeg er ikke typen der bare vil have støjen skal ligge et andet sted. For min skyld måtte der være vindmøller i hele baghaven. Jeg vil nu engang gerne ofre det jeg kan for at sikre at kommende generationer kan vokse op i en renere verden end den vi selv har fået. Tag en tur ind til hovedstaden. Alle med lugtesansen i behold kan fornemme, at der skal gøres noget, medmindre vi vil ende i samme storbyproblemer som udlandet allerede kender alt for godt.

Fortsat god Påske til alle. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.