580 år siden Jeanne d’Arc brændes på bålet

Om dagen i dag kan vi læse, at det er 580 år siden, at “Jeanne d’Arc bliver brændt på bålet i Rouen efter at være blevet dømt som heks og kætter.” Det skete den 30. maj 1431.

Byen hvor dette skete, Rouen, er afgjort en af de byer vi vil besøge på vores næste tur til Frankrig. Jeg har altid interesseret mig meget for 2. verdenskrig – særligt med fokus på mit store politiske forbillede, Sir Winston S. Churchill. Winnie var en af de få, der turde tage et nyt standpunkt når dette var nødvendigt – noget danskerne gjorde meget grin med Jens Otto Krag for da han sagde de berømte ord: “Man har et standpunkt, til man ta’r et nyt

Det er vigtigt at erkende hvis ens veje må skilles med et parti, og denne evne besad Winston Churchill. Han var ikke en levebrødspolitiker, som lod sig binde på mund og hånd. Tværtimod. Han var parat til at tage konsekvenserne af sine holdninger, og det savner vi voldsomt i dag. Mange lader partidisciplinen overtage frem for netop at holde fast i egen overbevisning. Piet Hein erkendte jo for lang tid siden, at “det er ikke altid flertallet har ret, men det er svært at bevise ved en folkeafstemning.” Disse ord er værd at huske.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.