Sidste måned før julehandlen

De handlende er glade. November måned er begyndelsen på de store juleindkøb, og selvom de fleste forretningsdrivende godt ved, at travlheden også i stort omfang vil blive matchet af travlhed den 27. december, på den såkaldte “store byttedag”, så er der nu en chance for de forretningsdrivende for at vende udviklingen.

2010 har på mange måder været et kriseår, også selvom regeringen forsøger at sætte en diskurs om at krisen nærmest er overstået. “Vi er kommet gennem det værste med mindre sår end andre lande” lyder parolen, mens man forsøger at tale de problemer ned som de almindelige danskere har oplevet…

Det er godt at erkende sine velsignelser, og på det plan kan mange da glæde sig over at have bevaret deres jobs. Men det fjerner ikke vores almindelige pligt til at sørge for at tage vare på krisen. Bare fordi vi selv har det godt, er der ingen grund til at træde på dem som ligger ned. I dét perspektiv vil 2010 være et år som af mange vil blive husket som et arrogancens år. Et år hvor folk har været kaldt til velfærdssamtaler hos arbejdsgiveren efter 4 uger, også selvom cheferne har været tilfredse med, at et brækket ben var overstået på seks uger – alene fordi systemet krævede det, for at give refusion i form af sygedagpenge. Et år hvor man mere diskuterede faste forbindelser og besparelser end at tage fat på de reelle udfordringer som vi ved ligger lige foran os i de kommende 3-5 år. Hele dén debat er for længst et overstået kapitel, og synes nærmest at være ligegyldig fordi regeringen skal vise sorte tal på bundlinjen.

2010 vil blive husket som året hvor systemet talte mere end menneskene, og der er ingen grund til at benægte fakta længere.

2011 vil blive året hvor vi allersenest skal tage stilling. Stilling til menneskesynet, til politikken, til kursen og til den virkelighed vi alle er en del af. Fælleskabet trænger til en grundig revision, og vi har alle brug for at se virkeligheden i øjnene. Vi KAN IKKE leve med den nuværende regering. Den har spillet fallit.

Når statsministeren skal holde nytårstale er der en vis glæde ved tanken om at dette bliver hans sidste. Efter det kommende valg kommer samtlige regeringspartier til at tage deres handlinger op til revision, for efter dét valg ender de i opposition.

Alle de personangreb de er kommet med gennem året vil komme tilbage som en boomerang, for befolkningen skal nok blive mindet om hvorfor krydset bør placeres ved enten Socialdemokratiet, SF, de Radikale eller Enhedslisten.

Kristendemokraterne vil gerne have en ny kurs, men stod alligevel last og brast med den nuværende regering fordi en konservativ fik bondeanger i sidste øjeblik. At være ansvarlig betyder i dansk politik at understøtte regeringen – uanset et forslags merit, eller mangel på samme. I dét lys er det nok svært at tage netop Kristendemokraterne alvorligt, hvor meget de så end gerne vil ind i Folketinget…

Anyway, det handler om mennesker, og befolkningen fortjener en ny statsminister. Jeg glæder mig til folketingsvalget kommer, og anbefaler naturligvis et kryds ved liste A den dag valgklokkerne ringer. Det vil give den Fair Forandring og den Fair Løsning vi alle har brug for.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.