Undersøgelsen af flyulykker

National Geographic har på sin tv-station kørt en serie med undersøgelser af flyulykker. En særdeles spændende serie for dem med interesse for flystyrt. Flere af ulykkerne beviser hvor lidt der skal til for at det går virkelig galt…

En sådan hændelse skete faktisk lige ud for vores danske kyst i slutningen af 80’erne. Et fly styrtede pga tre uoriginale bolte. Dårlige reservedele viste sig faktisk at gå hele vejen til selv verdens såkaldt mest sikre fly, Air Force One, der – som bekendt – flyver med USAs præsident.

Der er store penge at hente på besparelser i reservedele, men når sikkerheden først sættes over styr på grund af f.eks. forkert varme i billigere bolte, så må vi sige, at det er på tide at sige stop.

Der er stor forskel på en billigere del til en almindelig bil, som måske slides nogle få tusinde kilometer før en original del – og så det at fuske med flere hundrede passagereres sikkerhed. Serien er, som sagt, spændende, men også tankevækkende.

Jeg vil nu engang hellere give et par hundrede kroner mere for flybilletten og kunne forvente at komme sikkert frem i stedet for at der spares det forkerte sted med efterfølgende styrt til følge.

Den eneste ting der er sikkert når det gælder fly er, at vi alle kommer ned igen. Men jeg vil nu engang helst gøre det på den “normale” måde…

Alle ønskes en god uge. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.