30. maj – dag 150 i året – indlæg 600

Det er, numerologisk betragtet, et interessant indlæg du netop nu sidder og læser. Det udgives den 30. maj, den 150. dag i år 2010. Der er 215 dage til nytårsaften, og indlægget er nummer 600 siden jeg for 4 år siden begyndte at blogge…

Det er sandelig gået stærkt. Da jeg skrev de første blog-indlæg var det en form for “følen sig frem” efter hvad der måske kunne interessere. Jeg var blandt de sidste til at tage fat på blogning for jeg syntes jo egentlig ikke rigtig det havde så meget med internet at gøre.

Altså, ganske som Bill Gates troede selve internettet var en døgnflue, og ganske som flere andre har taget fejl i deres forudsigelser, så er det også sket for mig. Og modsat udenrigsministeren, Lene Espersen, der var en evighed om at undskylde sin fadæse med ferie frem for topmøde, så er jeg aldrig bange for at erkende NÅR jeg tager fejl.

Når jeg i dag skriver, så skriver jeg det jeg mener – og ikke efter emner der måske rammer bredt. Det vil også gøre at I engang imellem får lyst til at skrive en kommentar. Det synes jeg så I skulle gøre. Kommentarer er nemlig vigtige for livet på en blog, og der er intet forkert i at være uenig med forfatteren, nemlig mig.

Dog skal det siges, at vi med tiden er nået op over de 300 kommentarer, så der skal da lyde en stor tak til alle dem som HAR medvirket til at skabe liv på bloggen.

Den 30. maj er en vigtig dato i historien hvilket du kan forvisse dig om hvis du kigger i artiklen på Wikipedia om denne dag.

Lad mig blot nævne et par af de væsentligste hændelser:

  • Jeanne d’Arc brændes på bålet i Rouen i 1431.
  • I 1492 stadfæster Kong Hans magistratens ret til at kræve et pund peber af enhver udenlandsk kræmmer, som slår sig ned i København. Kræmmerne skal leve ugifte – som “pebersvende”.
  • I 1934 indleder nazisterne i Tyskland retssager mod påståede kommunister.
  • I 1961 vedtages en 21 års valgsretsalder efter en folkeafstemning.
  • I 1975 oprettes det europæiske rumagentur, ESA.

Som du kan se i punkt 2 er der altså en baggrund for de peberkværne som placeres i folks indkørsler når de runder de 30 og stadig er ugifte. Det er altså 500 års historie der ligger bag nogle af de ting vi bare tager for givet.

Som historieinteresseret synes jeg det er tankevækkende hvor lidt vi søger i de gamle kilder for at finde baggrunden for de ting vi foretager os. Hvor forsvandt den barnlige nysgerrighed vi alle kender dog hen?

Jeg synes da det er vigtigt at markere de begivenheder der skete – ikke nødvendigvis som kæmpe fester. Men i hvert fald en undersøgende holdning til tingene hvor man lejlighedsvis kigger på dagens betydning. Den slags giver en større forståelse for den samtid vi lever i.

Vi tager ESA for givet, men det er da sjovt, at agenturet slet ikke eksisterede da jeg blev født. Først et par år efter kom dette til verden, og siden er det gået stærkt med mange store projekter – og der spilles naturligvis sideløbende med NASA, og der har været en god stemning om det at Europa også markerer sig i forskningen af universet.

Alle ønskes en rigtig god søndag. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.