Spam fra udlandet

Hvor er jeg dog glad for jeg for længst installerede Akismet her på bloggen. Akismet er et lille plugin som sorterer i de kommentarer der skrives på blogs. Dem kommer der en del af…

Det er faktisk nogle gange lidt sjovt at dobbelt-tjekke Akismet, for jeg har til dato ikke fundet nogen falske positive – altså reelle kommentarer, som var landet i spam-filteret. Jeg ved, at andre har haft problemer med deres filtre, og derfor vil jeg gerne lige i dette korte indlæg før weekenden slå et slag for at du installerer Akismet på din blog, hvis du bruger WordPress som blog-software.

Spammere har ikke meget fantasi, for på en dansk blog som denne skriver de en hilsen i stil med: “Excellent job. This was just right for my college assignment” – også til min artikel om Google- og andre maskinoversættelser. Lige til papirkurven, ikke sandt? 🙂

Hvis du hører argumenter om at frigive kommentarer til ikke at være modererede og alene styrede af en CAPTCHA beskyttelse, så vil jeg anbefale, at du tænker over om ikke der findes en bedre metode. Den bedre metode er efter min bedste overbevisning at moderere det første indlæg, og derefter lade folk komme med kommentarer. Du kan altid senere blokere en person hvis vedkommende ændrer adfærd, og f.eks. begynder at skrive pornografiske eller injurierende kommentarer på din blog.

Der er, mig bekendt, ikke faldet dom i sager om kommentarer på blogs endnu, men du bør være opmærksom på at du som ejer af en blog har ansvaret for kommentarer. Det kan forventes af dig, at du sletter kommentarer hvis disse krænker trediepart – uanset hvem dette måtte være.

Så alt i alt, så blot en lille weekendhilsen, og en opmuntring til at installere Akismet hvis du ikke allerede har gjort det. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.