Ansvarlige partier

Når statsministeren, Lars Løkke Rasmussen, taler om ansvarlige partier, må vi trække en smule på smilebåndet. Hvor ansvarligt er det at fryse overførselsindkomsterne i en tid hvor regeringen selv har medvirket til arbejdsløsheden ved at undlade de store fremrykninger af investeringer, som vi i forvejen véd skulle gøres inden for de kommende 5 år?

Hvor ansvarligt er det at give sig selv en lønnedsættelse på 5% når ens lønniveau ligger på dét en dagpengemodtager får på et halvt år? Ministre lønnes ganske specielt, hvilket du selv kan læse mere om her: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=20977. Sammenlign disse tal med en dagpengemodtager, som normalt får 15.950,-/mdr.

Ligeledes er ventepengene helt anderledes i vort land, for når en minister må gå, så får vedkommende i dag mindst 18 måneders ventepenge – og helt op til 36 måneder. Ikke noget med at skulle ud med hatten i hånden efter en “almindelig” opsigelsesperiode. En politiker kan ende med at have en endog MEGET flot løn når hele pakken regnes sammen…

Regeringens spareplan – eller genopretningsplan – rammer skævt i samfundet. Ingen partier vil kunne se sig selv i øjnene hvis de går med på regeringens spareplan.

Men vi venter spændt på hvordan regeringen vil skaffe det nødvendige flertal. Der er behov for et valg, og jeg ser frem til at vi får Helle Thorning-Schmidt som statsminister. Regeringens vanvittige politik med at ville spare sig ud af krisen kommer aldrig til at fungere. Selv Anders Samuelsen fra Liberal Alliance har større mod end Venstre, der ellers normalt kalder sig selv et liberalt parti.

Hvor liberalt er det at træde på folk som i forvejen ligger ned? Hvor liberalt er det at bremse hjulene når det er præcis det modsatte der er brug for?

Hvor fair er det at regeringen nu bruger EU, og de såkaldte konvergenskrav, som argument for at vi skal spare i en tid hvor der tilføres massive midler til fattige lande. Over 5000 milliarder i EU-støtte.

Hvor vigtige er de små 24 mia i forhold til de mennesker som nu må se i vejviseren i lang tid fremover for at finde et job? Jobs som i øvrigt bliver søgt i overtal fordi folk bare SKAL lave en ansøgning – vel vidende, at de i mange tilfælde slet ikke er kvalificerede til jobbet.

Lad os få gang i hjulene på den RIGTIGE måde. Vi har brug for den fair løsning.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.