Helge Sanders afløser

Når jeg på Computerworld læser, at Helge Sanders afløser er fundet (ref: http://www.computerworld.dk/art/55147?a=newsletter&i=2996 ), så glæder det mig da på Charlotte Sahl-Madsens vegne, at hun er vant til korte afbræk i karrieren.

Hun havde kun stillingen som direktør i (Danfoss) Universe Fonden i fem måneder, og det er ganske uvist om stillingen som videnskabsminister kommer til at holde et sekund længere. Måske kun lige reddet af, at Folketinget går på ferie før alle skandalerne når at ende med et folketingsvalg før tid.

Det er en ministerpost som Helge Sander, ganske overraskende, nåede at beholde i næsten ti år. Ikke på grund af nogen særlig kunst fra hr. Sanders side, men nok nærmere fordi det er lykkedes Helge Sander at bevæge sig lige under radaren. I debatten om åbne standarder var regeringen ganske vakkelvorn. De vidste åbenbart ikke helt hvilket ben de skulle stå på, og de trygge løsninger var mere interessante end at lytte til hele det Open Source community som for længst havde gjort opmærksom på hvor effektivt den offentlige forvaltning kunne blive hvis de GAD satse helhjertet på mulighederne ved åben kildekode.

Hensynet til businesspartneren Microsoft talte højere, og det var kun lokalt at flere kommuner gjorde sig positivt bekendt med mulighederne i åbne standarder. Bemærk venligst at det gratis OpenOffice for længst kunne gemme DIREKTE i PDF-formatet. Noget som den dyre Microsoft kontorpakke først opnåede længe efter. Her skulle man nemlig installere ekstra printerdriver (eller andre finurlige ting) for at kunne gøre det samme, indtil lyset gik op for Microsoft.

Men Charlotte Sahl-Madsen skal nok få sin sag for når regeringens politik skal forsvares. Samarbejdet har til tider karakter af en magtkamp mellem hver af de tre regeringspartier, og ingen kan være i tvivl om, at det vil kræve absolut nytænkning at få ministeriet på pressens dagsorden. Klimadebatten var en kort fornøjelse, og hvad der kunne komme i det næste halvår er uvist.

Lige bortset fra at vi er en del som håber på et folketingsvalg… 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.