Tragikomisk system

Det er et nærmest tragikomisk system vi har opbygget her i landet. Det er hamrende nemt at melde flytning elektronisk – via at du enten bruger din digitale signatur eller den fælles pinkode. Men meddeleler en tidligere partner ikke flytning, så kan folk hænge fast i systemet.

Her i landet er reglen om at flytning skal meldes senest 5 dage efter åbenbart “forsvundet”… Måske fordi folketingspolitikere (og andre) håber at det kører efter princippet “går den, så går den”. Reglen fremhæves i hvert fald ikke på de hjemmesider jeg har tjekket.

Hvorfor strammes der ikke op på den slags? Det belaster statsamterne (som sikkert hedder noget nyt efter kommunalreformen), og man bruger tunge ressourcer — uden at pengene kommer ind, f.eks. i form af en velfortjent bøde til den mand/kvinde som ikke vil rykke sin adresse…

Når folk hører om den slags sager, så kommer der gerne lidt pressedækning på sagen, men bagefter fortsættes der efter samme princip som i 90 års fødselsdagen: “same procedure as last year, Miss Sophie“. Den slags sørgelige sager er, desværre, ikke enkeltstående.

Hvad man vil gøre ved det er et temmeligt godt spørgsmål. Hvis alle borgere i et halvt år droppede at melde flytninger kunne systemet bringes i knæ. Men så bliver man vel pludselig opmærksom på den inkongruens der ligger på kommunale hjemmesider.

Vi har i det danske samfund et kontrolBEHOV, men altså ikke en SAMARBEJDSvilje som kan stå mål med de krav, kriterier, rettigheder og regler vi som borgere kunne forvente af systemet. Det halter nemlig aldrig når vi skal opkræves diverse gebyrer. Så får man 8 dage til at svare, og kommer du for sent til sådan en tidsfrist så er det bare ærgeligt – for dig. Begår det offentlige en fejl, så har de nærmest evig fortrydelsesret – med tilbagevirkende kraft…

Kald lige dét fair én gang til… 😉

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.