Anmeldelser af bøger

Flere har spurgt om det er muligt at få lavet anmeldelser af bøger, og til det må jeg sige: “Ja. Jeg laver gerne anmeldelser af bøger.”

Jeg skriver ALTID min ærlige mening om teksten, for jeg nægter at lade en dårlig bog få god omtale.

Det er en god idé at sende dit manuskript FØR du sender det til et forlag hvis du gerne vil have feedback på hvad du kan gøre for at gøre din tekst bedre — ganske som jeg har læst korrektur på mange bøger, af samme grund.

En egentlig korrektur tager jeg en forud aftalt pris for, og det aftales på grundlag af længden på den tekst der skal korrekturlæses. En bog på 120 sider vil typisk koste cirka 2000,- for en fuldstændig korrektur.

Skal bogen indtales som lydbog, så henviser jeg gerne til en kvinde, som kan klare den opgave.

Oversættelser håndteres efter fast forudgående aftale, men i den senere tid er mange forfattere ganske tilbageholdende med at investere i udlandet, hvilket faktisk er en skam.

“Hvo intet vover intet vinder” er et godt ordsprog. Ingen kan nogensinde penetrere nye markeder, hvis de ikke er parate til at investere i deres tekst. Når ens materiale er rigtig godt er det næsten vanvittigt ikke at satse på enten det engelske eller franske marked. Særligt også fordi disse sproglige områder faktisk er VANT til at betale for gode bøger.

Hvis du kigger i franske supermarkeder så har de bogonmråder, der er større end Bilkas mange steder. Vi blev ganske positivt overraskede fordi forlagene virkelig får nogle oplag som gør, at du kan finde bøger til rimelige priser. Kulturen er mere boglig i Frankrig end herhjemme, og det er også derfor det ofte undrer mig, at danske forfattere så ikke satser langt mere på udlandet.

Især fordi mange danske forlag ikke er specielt dygtige til at bevæge sig uden for de sikre områder. Det skyldes til dels også de fastpris-aftaler som er lavet herhjemme. Hvis forlagene skulle til at arbejde i andre områder ville de opleve en helt ny konkurrence…

Så hvis din bog trænger til en anmeldelse, korrektur eller oversættelse, så send en mail på henrik AT blunck DOT dk.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.