Rengøring i Føtex til 40,-/timen

Jeg er dybt overrasket over nyheden om, at Føtex’ underleverandør kun betaler 40,-/timen til de medarbejdere som gør rent i butikskæden. Du kan læse nyheden herfra: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-25605161.html.

Det mest forbavsende er, at direktøren Carsten Hansen citeres for, at overenskomsten skal efterleves, for prisen under udbud af opgaven må have været VÆSENTLIGT lavere end andre bydere da man valgte pågældende leverandør.

Endnu værre, for Føtex’ renommé er, at de BURDE være klar over den slags sager KUNNE skabe en situation hvor samtligt fagligt aktive vil undlade at sætte sine ben i deres butikker. Hvordan skulle man, som fagligt aktiv, kunne forsvare, at støtte en virksomhed som indirekte måtte være med til den slags?

Det er derfor yderst vigtigt at holde orden i sine forhold. På alle niveauer. Hvis vi først begynder at udhule overenskomsten ødelægges vores vilkår på arbejdsmarkedet, og den slags vil ramme de svageste arbejdere i samfundet. De stærke skal nemlig nok finde muligheder for omskoling og/eller søge videre. Vi bør følge den danske model, og tage os af samtlige borgere i samfundet frem for at acceptere den slags adfærd.

Det bliver spændende at følge sagen, og se Føtex’ svar når de får tænkt det hele igennem… 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.