OpenOffice – gode råd

For en gangs skyld var titlen vildledende, for da jeg læste artiklen “Fem overvejelser før du skifter til OpenOffice” kunne det lyde som om artiklen ville tale imod et skifte. Lyngby-Taarbæks nye IT-chef Jens Kjellerup var indtil for nylig it-chef i Århus Kommunes Børn og Unge-afdeling. Dér implementerede han OpenOffice i kommunen, og vil nu gøre det samme på Sjælland.

Det er meget opmuntrende at se nogle seriøse bud på evt. indvendinger, omend jeg også samtidig må erkende at f.eks. de manglende API’er (forbindelsesled til andre programmer) er en lidt dårlig undskyldning al den stund du i en virksomhed faktisk får et langt mere åbent system, ganske gratis. Når du først har gennemført XML, kommaseparerede filer og mange andre ting som gør dig fuldkommen UAFHÆNGIG af proprietære formater er der ingen problemer.

Alt kan snakke sammen når det gælder OpenOffice, og selvom jeg fik chancen for at købe Office til Mac er jeg slet ikke interesseret. De funktioner jeg bruger i regneark og tekstbehandling klares fuldkommen fænomenalt i min OpenOffice, og jeg kan gemme direkte i PDF-formatet uden nogen hindringer overhovedet. Den sidste version jeg brugte privat var Office XP (som jeg dog stadig bruger i nyere udgave på jobbet), men privat har jeg ingen ambitioner om nogensinde at bruge Microsofts Office-pakke igen.

Strategien for Microsoft burde være at koncentrere sig om kerneområderne:

  • Styresystemet Windows – koncentrere sig om stabilitet, hurtighed og sikkerhed
  • Xbox
  • multimedie-titler

Encarta VAR engang et super-produkt. Vidensmæssigt har Microsoft mange muligheder med Flight Simulator og andre spil/multimedie-titler… Til gengæld bør de fokusere på deres tre kerne-områder, og så ellers droppe softwareudvikling herunder især den browserkrig som på ingen måde har gavnet hverken slutbrugere eller webdesignere. Hele ideen bag internet er åbne standarder med ordentlig kodning i ekstern CSS med valid kodning. Den slags har Internet Explorer været årevis bagud med, og det gavner ikke Microsofts bundlinje at bruge en masse ressourcer på noget de egentlig ikke er spor dygtige til.

Men Microsoft har sine egne folk, som sikkert ved meget mere om den slags. Det vil de i hvert fald gerne påstå. Jeg har nydt min tid med MS-DOS til fulde, men de tider er for længst passé. I dag er det enten Linux eller MacOS jeg foretrækker at bruge på mine maskiner. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-18, som bor sammen med deres mor.