Manglende anstændighed

Jeg har lige på TV2 Nyhederne læst artiklen “Byggearbejdere skal passe de ældre” hvor det foreslås at håndværkere skal passe ældre frem for at fremrykke de investeringer vi alle ved er nødvendige inden for de nærmeste 5-10 år.

Dette afstedkom følgende reaktion til TV2’s tekst-tv læserbrevsredaktion:

Ledige tømrere passe ældre?
Man tror fanden plager dem når nogen kan komme med en så forrykt idé som at ledige håndværkere skal over og passe ældre frem for at fremrykke de offentlige investeringer ALLE erkender er nødvendige på sigt. Vi har nu i over et helt år været generet af vejarbejde ved Greve-afkørslen langt over 20 år efter man for længst havde erkendt at behovet for en udvidelse var til stede. Nu erkendes det at vejnettet på alle planer lider, og alligevel vil vise mænd påstå, at man nu skal rykke erhverv alene for at tilpasse sig politikeres og embedsmænds manglende omstillingsevne og/eller -vilje…
Mon ikke det er på høje tid at der blev råbt meget højt i magtens korridorer for at få sat tingene på plads én gang for alle før de liberale tanker kører helt af sporet?
Når vi forsøger at fremdrive folks talenter skal man i fremtiden blot være en robot der kører nyt program efterhånden som behovet ændres? Ikke på vilkår!

Det mest betænkelige ved den slags forslag er to ting:

  1. Økonomi sættes foran individet
  2. Hvordan skal vi i fremtiden opmuntre til at børn finder sine talenter hvis de alligevel skal lave hvad som helst i et samfund hvor individets talenter tilsidesættes?

Det var ikke tanken med afdragene på statsgælden at systemet skulle sættes foran individet. Når vi véd, at der er investeringer forude som er nødvendige til at få samfundet til at fungere burde det være indlysende, at vi bagefter vil få større samfundsmæssig gavn af at FREMRYKKE disse investeringer frem for at vente når vi ellers risikerer en øget arbejdsløshed og senere mangel på arbejdskraft.

Det korte perspektiv som tankeløse politikere lægger for dagen er SKADELIGT for landet, og vi BØR protestere mod den manglende anstændighed som ligger i tankegangen bag forslaget.

Dernæst må det blive særdeles svært — måske ligefrem pengespild — at bruge penge på at finde børns talenter i skolerne hvis vi alligevel alle skulle “ensrettes” ud fra hvor der kortvarigt måtte mangle arbejdskraft. Hele tankegangen vil undermine ideerne om at det er bedst vi alle laver noget vi nyder frem for bare at være robotter der giver møde.

Så det må siges at være det rene fjolleri at komme med den slags forslag, og jeg forstår ganske vel at offentlige skrankepaver engang imellem finder sig i situationer hvor det slår klik for folk når de bliver behandlet på dén måde.

Altså: en OM’er… 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.