Husk aldrig at logge ind via mail-links

Ovenstående råd “husk aldrig at logge ind via mail-links” gælder ALLE former for netbank, PayPal og alle former for betalingssteder. Dette råd burde være logisk for alle, men den stigende tendens med nye spoofing og phishing forsøg har tydeliggjort, at der åbenbart stadig ER folk som ikke har lært lektien.

Mange installerer en antivirus og bruger den indbyggede firewall, og så er det alt hvad der er nødvendigt, tror mange. Intet kunne være mere forkert, hvis du bagefter tror at dit antivirus eller for den sags skyld dit antispam-software vil fange den slags. Risikoen er størst for at det faktisk er dig selv der må huske at tænke før du bruger links i mails du modtager.

Så sent som i går måtte jeg tage fat på PayPals afdeling for misbrug netop fordi emneteksten denne gang handlede om, at man ville få 100$ hvis man hjalp dem med en undersøgelse om ens kundeoplevelse. Mit sparsommelige gen gjorde mig straks mistænksom fordi jeg i min nu snart 6-årige “karriere” med en PayPal-konto aldrig har fået lige dét spørgsmål

Så husk at gøre ligesom jeg. Vær opmærksom hele tiden så du aldrig falder i fælden. Det tog trods alt 8 timer før PayPal bekræftede mistanken og fortalte at de var i gang med at uskadeliggøre i forhold til dét site der blev nævnt.

Fortsat god søndag. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.