Læsevaner

I Kristeligt Dagblad kan man i artiklen “Internettet gør unge til dårlige læsere” læse, at en amerikansk undersøgelse har udtrykt frygt for at evnen til at læse længere tekster og fordybelse skulle blive dårlige som følge af stigende forbrug af tid på internet.

Dårlig undskyldning

Det lyder som en dårlig undskyldning, og lidt i stil med at bebrejde bryggerierne, at deres øl kan gøre folk til alkoholikere. Der findes et RIGTIGT forbrug af en bestemt vare, og der findes en FORKERT (og overdrevet) brug af samme vare. Varen er ikke skyld i hvordan forbrugerne VÆLGER at bruge varen, vel? 🙂

På samme måde er det med internet. Der findes meget bras hvoraf en stor del sagtens kan være sladder og populisme, hvis det skal ses i forhold til f.eks. universitetsstudier. Det er altsammen et spørgsmål om den rigtige brug af mediet.

Hvis man kun lytter til rockmusik får man jo ikke nødvendigvis forståelse for hverken jazz eller klassisk musik, vel? På samme måde kunne vi tværtimod nok bebrejde langt flere, at der er kommet langt færre bøger på hylderne i danske hjem, hvor der til gengæld ikke er mangel på underholdning, både med dvd’ere og cd’er. Variation i tilværelsen er kun mulig når man omgiver sig med variation.

Slutligen savner jeg en mere nuanceret forståelse hos folk af at internet kan være mange ting. Det kan sagtens være et passivt medie for dem som spiller online [Second Life m.fl.], men de ville såmænd nok også se mindst lige så nuanceret på deres spil som vi andre gør på vores lyst til bl.a. at dele viden gennem blogs, Usenet m.v.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.