Når tolerance bliver laissez-faire

Interesserede bør måske lige først have læst artiklen “Ikke hævn…” for at få hele baggrunden. Kan tilgås herfra: http://www.blunck.dk/blog/?p=280 (åbner i nyt vindue eller nyt faneblad afhængig af hvilken internet-browser du bruger).

Jeg har nu haft lejlighed til at læse de to indlæg som blev skrevet af folk som var uenige i min tekst om Bjørn Dahl, og jeg respekterer – i demokratiets ånd – at vi kan være uenige.

Unaturlig slutning

Det er en unaturlig slutning at kæde depression og evt. alkoholforbrug sammen. Det er korrekt, at alkohol ofte konsummeres i meget store mængder af folk som ikke nødvendigvis er de gladeste på denne jord, men depressionen er ikke KUN udslagsgivende i alkohol.

En voksen person ville søge læge længe inden vedkommende fandt sig selv bag rattet i en bil i påvirket tilstand, og særligt når vedkommende også havde funktioner i forhold til Kommunernes Landsforening. Jeg er IKKE tilhænger af den form for laissez-faire som forsøger at gøre spirituskørsel til en mere “accepteret” form for kriminalitet end så meget andet. Faktisk er det præcis denne gradbøjning af Straffeloven som har gjort det sværere for os i dag at give vore børn en god og konsekvent forståelse for hvad man må og hvad man ikke må.

Jeg er nemlig ikke ét sekund i tvivl om at alle tre børn vil stille mange spørgsmål til nyhederne når de ser den inkonsekvens der er til stede i dagens Danmark. Vi skal ikke undskylde andres handlinger. Vi kan vise empati, og tilbyde behandling, men forståelse for deres manglende respekt for loven vil aldrig være baseret på det motto vi har på Københavns Byret.

“Med LOV skal land bygges” 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.