Jalousi – hvorfor og hvordan du kommer videre…

To eksempler:

  1. En veninde du har kendt i 12 år havde fødselsdag i går. Sender du en tillykke-sms på 35-års dagen, eller undlader du?
  2. En kvindelig person kontakter dig med et probem. Hjælper du, eller vender du det blinde øje til?


I en perfekt verden vil alle acceptere begge dele. Jeg skal til fruens meget store ros sige, at hun i år har taget netop sådan en enkeltstående fødselsdagshilsen med god ro og orden. Hun har – med andre ord – sejret over dette punkt og derved kommet videre. Det fortjener meget stor ros, for mange andre kan ikke tolerere nogen som helst form for kontakt til ens bagland.

Har du nogensinde tænkt over hvorfor?

Alle mennesker bruger tid på at opbygge netværk. Nogle bruger netværk i forhold til online indtjening, andre gør det i forhold til jobsøgning (hvor nepotismen, indrømmet, kan være nyttig), andre gør det i sociale sammenhænge etc. Sådanne netværk kan man godt selv melde sig ud fra eller af, men så starter man faktisk bare forfra…

Nogle af de mennesker vi kender – enten af navn eller tidligere måske helt op til venne-planet – kan være “latente” kontakter i en periode, men pludselig er de faktisk rare at kunne vende tilbage til. Har du først smækket døren over for dit netværk, så er der ingen vej tilbage – i de fleste tilfælde i hvert fald.

Derfor vil nogle, i ren jalousi, forsøge at udelukke andre fordi hjælpen af en person af modsat køn f.eks. stjæler opmærksomhed fra dem selv. Jeg er en af dem, som er god til at skrive læserbreve. Folk kan godt finde på at komme til mig hvis de skal have skrevet om et eller andet eller de skal have et tip til hvordan de får samlet tallene til selvangivelsen. For mit vedkommende tager den egentlige skrivning måske kun 10 minutter, men informationssøgningen/samtalen med personen med problemet kan godt tage det dobbelte. Altsammen, nøgternt betragtet, ca. en halv time.

En af de ting der har hjulpet mange af dem jeg har talt med om den slags har været erkendelsen af, at jeg er dobbelt så glad når jeg har fået LOV til at hjælpe med et problem frem for at bruge den dobbelte tid på at høre vedkommende brokke sig over selvsamme problem. Netto sparer jeg faktisk tid, samtidig med at jeg virker “fantastisk hjælpsom”….

Tænk over det næste gang din partner, din ven, et familiemedlem eller en anden foretager en handling, som du TROR er irrationel. Det KAN være der er en forbandet god grund bagved.

Husk: du må altid gerne sende andre til denne og andre af mine blogs, og kommentar-feltet er til at DU også kan komme med din mening. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.